電器工會討論區
十月 31, 2014, 06:49:13 上午 *
歡迎光臨, 訪客. 請先 登入註冊一個帳號.

請輸入帳號, 密碼以及預計登入時間
新聞: 密碼忘記怎麼辦? 在『登入』按鈕的旁邊,有一個『遺失密碼?』的連結,按下去,就會帶你到<font color="red">這裡</font>,請按要求填入資料,【使用者名稱及E-mail地址要與你註冊時提供的相同】按下『發送密碼』,再到mailbox 收回密碼,然後再試登入。

首頁   說明 登入 註冊  
頁: [1] 2 3   向下
  列印  
作者 主題: " 九線制 " 線路圖  (閱讀 30458 次)
0 會員 以及 1 訪客 正在閱讀本篇主題.
blackman
初哥
*
離線 離線

« 於: 十一月 07, 2004, 12:33:41 上午 »

請問有冇師兄有所有 " 九線制 " 既圖呀 ? ?
因為我據所知係有幾款架 ....... thx ........
可以 send 去我個 e-mail " blackman524@yahoo.com.hk "
請表明身份 , 因為你知啦 , 而家咁多毒電郵 , 唔該咁多位 " 大佬 "
已記錄
Dicky - 電氣男
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #1 於: 十一月 12, 2004, 12:22:22 上午 »

ip 兄︰

就算無『士京乸』都回應吓人呀。

blackman 你有係既,叫人表明身份,你應該指明道性搵 ip 師兄先得架! 唔怪得 ip 兄唔回應你 。 :-D  :-D
已記錄

電氣男 金句;無問題的人就是最有問題
blackman
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #2 於: 十一月 14, 2004, 01:28:17 上午 »

SORRY .............. 我係新人 , 所以好多野都唔知呀 .......
請多多包涵呀 ~~~~~但是我想知多 d , 所以先問下有冇呢 ? ?
已記錄
Dicky - 電氣男
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #3 於: 十一月 14, 2004, 07:28:27 下午 »

blackman 寫道:
SORRY .............. 我係新人 , 所以好多野都唔知呀 .......
請多多包涵呀 ~~~~~但是我想知多 d , 所以先問下有冇呢 ? ?

blackman工友︰

果然話頭醒尾,不過九線掣我唔係強項,可能我所知同你所知既係一樣。

Ip兄︰人哋咁有誠意,幫吓人啦,你唔幫以後無計傾架。 :evil:
 :hammer:  :hammer:  :sante:
已記錄

blackman
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #4 於: 十一月 14, 2004, 10:13:11 下午 »

Dicky 師兄 , 多謝你既題點 , 但係我真係想知多 d ,
唔知係你口中既 :" ip 師兄 " 可否幫個忙 , 小弟感激不盡 .......
我真係好有誠意想知架 , ip 師兄 ~~~~~
已記錄
ip-BEN-BY_WEBMASTER
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #5 於: 十一月 14, 2004, 11:11:39 下午 »

blackman,DICKY師兄:
               今晚好似撞鬼咁,打?鰲X次回應文章都SENT唔出,
            明晚,一於明晚再見
已記錄
Tandy
功能小組
中工級
離線 離線

(樓梯底出身的[電燈佬])

« 回覆文章 #6 於: 十一月 15, 2004, 12:55:19 上午 »

IP 工友:

幾日無見是否去咗旅行呀?我都試過好幾次打打下回應忽然唔見晒,send 佑send 唔倒send send 吓仲唔見晒的料添。後來我發現了一個好方法,不過可能其他工友都想到,我也講出來大家分享吓,就是先在office work 打好晒然後存檔、複製、貼上在討論回應上,這就萬無一失,唔係我点可以啲回應打到水蛇春咁長呀!仲可以分幾日打、幾次打、不停咁打、日打夜打,打到靚一靚先send出街,拈唔拈呀?!有冇用呀?!
:idea:  :pint:
已記錄

Tandy:不斷學習,一專多能。
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #7 於: 十一月 15, 2004, 09:30:10 下午 »

Tandy師兄:
    ?轞ORD打?鬫ACOPY入工會網頁條橋我禽晚先度惦,所以您係專家我唔係,多謝賜教.
已記錄
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #8 於: 十一月 15, 2004, 09:56:54 下午 »

Blackman工友:
    九線掣線路雖然唔係乜?炾狀鴔?,但可視為自動控制電路之基礎,能徹底的了解它,則以後對於控制電路可駕輕就熟,希共勉之!
雖云不是高科技,但各廠家,各資深自動控制線路專家有其對不同考慮因素,不同資源作出不同的線路設計,真是不只2~3款線路?
我手頭上有”金鐘” ,”西門子”,”富士”,”Simplex”,”職訓局訓練習作”等多款九線掣線路圖可供參考,邊款?琝A,DICKY師兄有命.,即刻送到!!
請留FAX,即到!
已記錄
Dicky - 電氣男
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #9 於: 十一月 15, 2004, 10:14:39 下午 »

ip兄︰
好…做得好….敬你一杯,先飲為敬。:pint:

對啲有禮貌既工友,係應該多加提點,將我哋所知既同大家分享,但一啲無禮貌既工友,就另作別論啦,點都好,飲杯先……
   :pint:  :sante:
已記錄

Dicky - 電氣男
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #10 於: 十一月 15, 2004, 10:18:51 下午 »

ip兄︰
仲有唔記得恭喜你升咗級做 ”星級口水恅 ” 恭喜恭喜…嚟再隊多杯…..
 :sante:  :sante:  :sante:  :pint:
已記錄

blackman
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #11 於: 十一月 15, 2004, 10:59:08 下午 »

真係 thx 你呀 ...... ip 師兄 , 同 Dicky 師兄 .......
不過唔好意思呀  , 我得 e- mail , 你有冇辦法可以 send 比我呀 ?
若果真係冇 , 我就再諗辦法啦 ~~~~ 再一次 " 唔該晒 "
已記錄
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #12 於: 十一月 16, 2004, 09:07:30 下午 »

DICKY師兄:
    乜?洃??鰳酈窗足P級口水佬”? 呢個遊戲規則係點0架,俾多的詳細資料我呀!等我又玩埋一份得架.謝謝!
已記錄
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #13 於: 十一月 16, 2004, 09:33:29 下午 »

Blackmam工友:
?蠸u路圖因鄙人資質有限,都唔識點整入去網頁度e-mail俾您,請閣下提供方法.
    又鄙人在此呼籲各位師祖,師父,師兄,師弟,師母,師姐,師妹施以援手,拔刀相助,教?鴽睌I搞,等我唔駛俾師兄潤呀.
     註: 避免觸及性別歧視條例,稱謂好似要加男女性別,都唔知係咁唔係呢?
已記錄
Dicky - 電氣男
初哥
*
離線 離線

« 回覆文章 #14 於: 十一月 16, 2004, 09:42:53 下午 »

Ip兄︰

我既然做得中間人,緊係要做啲嘢既,你將所有圖傳真比我先 (其實我都想要..????  :-D  ),我再 e-mail 比亜blackman工友,咁咪掂哂囉….吃吃:-D 。

我既傳真號碼係---2512xxxx。….thx…..
  :sante:
已記錄

頁: [1] 2 3   向上
  列印  

前往: